Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-09@06:01:45 GMT

دو راهکار ساده برای غیرحضوری شدن امتحانات نهایی

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۲۲۳۸۹

دو راهکار ساده برای غیرحضوری شدن امتحانات نهایی

به گزارش «تابناک»، جعفر محمدی در عصر ایران نوشت: در حالی که امسال به خاطر گسترش ویروس کرونا، امتحانات دانش آموزان به صورت آنلاین برگزار می شود، آموزش و پرورش، اصرار دارد که استثناءً امتحانات پایه های نهم و دوازدهم به صورت حضوری برگزار شود، به دو علت درباره دو پایه:

پایه نهم: این پایه، پایان دوره متوسطه اول است و بر اساس عملکرد دانش آموز در این دوره، او درمی یابد که بهتر است در کدام یک از رشته های انسانی، ریاضی، هنر، تجربی و فنی و حرفه ای ادامه تحصیل دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشاوران مدرسه نیز بر اساس نمرات این دوره و به ویژه پایه هم به دانش آموز می گویند کدام رشته مناسب اوست.

پایه دوازدهم: چون مقرر است که معدل این پایه در کنکور موثر شود، باید امتحانان به صورت حضوری برگزار شود تا صحت آن برای آموزش و پرورش مسجل باشد.

درباره این دو دغدغه آموزش و پرورش، دو نکته به ذهن متبادر می شود:

۱ - این که این همه در مدارس ما به امتحان و نمره تاکید می شود، از آنجا نشأت می گیرد که نظام آموزشی ایران خود را خیلی جدی می گیرد و فکر می کند آموزه هایی چنان فاخر و زندگی ساز به دانش آموزان یاد داده است که باید از طریق امتحان، از نهادینه شدن این مفاهیم والا مطمئن باشد چرا که قرار است کودکان و نوجوانان امروز و بزرگسالان فردا، با آنچه در مدرسه آموخته اند، زندگی خود را شکل دهند و جامعه شان را بسازند!

آموزش و پرورش کنونی ایران، دچار توهم "خود مهم بینی" شده است و همین تکبر شکل گرفته در سالیان است که هم نظام آموزشی را از بازنگری اساسی در خود بازداشته و هم فرزندان ایران و نیز خود معلمان را به قربانیان سیستماتیک تبدیل می کند.

به صراحت می‌توان گفت آموزش و پرورش، قواعد و مقررات خودساخته اش - مثل کتاب‌های واحد برای همه، یا همین سامانه امتحان و نمره را بسان "ایدئولوژی" می‌بیند و همانند مقدسات می‌پندارد! بنابراین می‌کوشد به هر شکل ممکن برای حفظ وضع موجود، چانه زنی کند، کما این که وزیر آموزش و پرورش از همان مهر ۹۹ که کرونا بیداد می‌کرد، تلاش داشت کلاس‌ها حضوری باشد!

مادام که نظام آموزش و پرورش، از برج عاج متوهمانه‌ای که ساخته و هم معلمان و هم دانش آموزان را قربانی خود می‌کند، پایین نیاید و تن به اصلاحات بنیادین ندهد، خروجی آن، در بهترین حالت دانش آموزانی خواهند بود که بهتر از دیگران تست می‌زنند، حال آن که محصول ۱۲ سال زندگی در فضای آموزش و پرورش باید تبدیل شدن به انسان‌هایی با پنج "میم" باشد: "ماهر، مفید، مسرور، مستقل و منعطف".

۲ - اما برای خروج از بحرانی که آموزش و پرورش با اصرار خود مبنی بر حضوری شدن امتحانات پایه های نهم و دوازدهم ایجاد کرده و حتی تجمعات اعتراضی متعددی را در کشور سبب شده (که ممکن است فراگیرتر هم بشود)، پیشنهادهای زیر می تواند عملی شود:

الف) هر چند گفته می شود نمره پایه نهم در تعیین رشته تحصیلی موثر است ولی نکته اینجاست که توصیه رشته تحصیلی از طرف مدرسه به دانش آموز، صرفاً پیشنهاد است و دانش آموز می تواند برخلاف توصیه مشاور مدرسه، در رشته ای دیگر درس بخواند؛ گویا تنها محدویتی که وجود دارد این است که نمی تواند در مدرسه دولتی در رشته ای غیر از رشته های توصیه شده توسط مدرسه ، درس بخواند (مگر در صورت دارا بودن ظرفیت اضافی در مدرسه مورد نظر).

لذا می توان بدون توجه به نمرات امتحانی و بر اساس شناختی که معلمان و مشاوران و اولیا از دانش آموز دارند، توصیه نامه صادر کرد و عنداللزوم، محدودیت ثبت نامی را برداشت.
در چنین وجهی، الزامی به امتحان حضوری هم نخواهد بود.

ب) طبق قانون، درصدی از معدل پایه دوازدهم، در پذیرش کنکور لحاظ می‌شود، به ویژه آنجا که درصد‌های دو داوطلب کنکور دقیقاً مثل هم باشد.
با توجه به این که در شرایط استثنایی حاضر، ستاد ملی مبارزه با کرونا واجد برخی اختیارات شده -بدان حد که به بانک‌ها تکلیف کرده که قانون چک را موقتا نادیده بگیرند و فعلا چکی را برگشت نزنند- می‌توان از اختیارات این ستاد استفاده کرد و کنکور ۱۴۰۰ را بدون شرط معدل برگزار کرد، درست مانند ده‌ها سال قبل که شرط معدل لحاظ نمی‌شد و مشکلی هم پیش نمی‌آمد.

می بینید که اساساً مشکل بزرگ و لاینحلی وجود ندارد که نتوان امتحانات نهم و دوازدهم را غیرحضوری کرد، جر همان مشکل نگاه ایدئولوژیک گونه ای که آموزش و پرورش به رویه ها و مقررات خود دارد و تصور می کند که اگر واوی از آن جابجا شود، آسمان به زمین می آید!

امیدواریم که ستاد ملی مبارزه با کرونا، تسلیم خودبزرگ بینی و خود دانای کل بینی آموزش و پرورش نشود و با الزام به غیرحضوری شدن امتحانات نهم و دوازدهم، نگرانی و خطر را از خانواده ها و دانش آموزان دور کند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: نحوه برگزاری امتحانات مدارس 1399 1400 ماه رمضان دعای روز بیست و چهارم رمضان روز قدس فطریه آموزش و پرورش پایه نهم پایه دوازدهم امتحانات نهایی امتحانات حضوری دانش آموزان نحوه برگزاری امتحانات مدارس 1399 1400 ماه رمضان دعای روز بیست و چهارم رمضان روز قدس فطریه آموزش و پرورش نهم و دوازدهم دانش آموزان دانش آموز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۲۲۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلیس، آموزش و پرورش و شهرداری پرچمداران ارتقا فرهنگ ترافیک هستند

به گزارش خبرنگار مهر سلمان محمدی در مراسم آغاز به کار مدرسه طرح ترافیک کرمانشاه که شامگاه سه شنبه برگزار شد، اظهار کرد: در دنیایی که شاهد رشد شهرنشینی و افزایش ترددها در جامعه هستیم ارتقا فرهنگ ترافیک امری ضروری به نظر می‌رسد.

وی ادامه داد: کرمانشاه جزو آن دسته از شهرهای پرجمعیت کشور محسوب می‌شود و راه اندازی مدرسه طرح ترافیک و آموزش کاربردی دانش آموزان قطعاً کمک می‌کند دانش آموزان از همین ابتدا با فرهنگ ترافیکی به خوبی آشنا و آموزش‌های ارائه شده را به خانواده‌های خود نیز انتقال دهند.

محمدی با بیان اینکه امروز پلیس، آموزش و پرورش و شهرداری پرچمدار ارتقا فرهنگ ترافیک در کرمانشاه شده‌اند، گفت: این دستگاه‌ها مصمم هستند با اجرای برنامه‌های اثرگذار و ماندگار زمینه‌های کاهش سوانح و اصلاح فرهنگ ترافیکی را فراهم کنند.

مدیرکل آموزش و پرورش کرمانشاه ادامه داد: دانش آموزان مقاطع ابتدایی و راهنمایی ظرفیت‌های بسیار خوبی برای دریافت قوانین و مقررات رانندگی دارند و قطعاً می‌توانند سفیرانی باشند که این قوانین را به خانواده‌های خود منتقل کنند و هنگام رانندگی یکی از اعضای خانواده نیز مراقب باشند تا این مقررات اعمال شود.

وی تصریح کرد: بدون شک آغاز به کار مدرسه طرح ترافیکی کمک خواهد کرد تا در آینده‌ای نزدیک شاهد کاهش چشمگیر معضلات ترافیکی و سوانح و حوادثی باشیم که تاکنون خانواده‌های بسیاری را داغدار کرده است.

کد خبر 6099988

دیگر خبرها

  • ضرورت همکاری همه دستگاه‌ها برای برگزاری آزمون نهایی دانش آموزان
  • آموزش و پرورش به دنبال اجرایی‌ کردن سند تحول بنیادین از مدرسه است
  • امتحانات نهایی را تبدیل به بت نکنیم / روش‌های مناسب مطالعه صحیح
  • پلیس، آموزش و پرورش و شهرداری پرچمداران ارتقا فرهنگ ترافیک هستند
  • اجرای طرح آموزشی «فرهنگ ترافیک» برای دانش‌آموزان کرمانشاهی
  • همایش تجلیل از معلمان نمونه در گناوه برگزار شد
  • جزئیات برنامه امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۳
  • محدوده ثبت نام در هر مدرسه به صورت شعاعی خواهد بود
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از فردا/ اعلام سن ثبت‌نام
  • برگزاری امتحانات نهایی با حضور ۱۴۰ هزار دانش‌آموز خوزستانی